За 3 месеца касата задлъжняла с 90 млн. на болниците

ген. Стоян ТоневВ момента Касата дължи на болниците 90 милиона лева за три месеца. Това каза ген. Стоян Тонев, зам.-кмет на Столична община по здравеопазване и бивш началник на Военномедицинска академия.
Тази актуализация, за която се говори и за която ние настояваме, ще осигури пари за последните три месеца от годината, а не в момента, допълни ген. Тонев.
На въпрос вярно ли е, че над 60% от болниците имат запорирани от доставчици сметки той отговори: Това е вярно, но това са различни фирми. Да кажем болницата има приход от Здравната каса за 5 милиона. От тези 5 милиона няколко фирми са запорирали около 3 милиона и на болницата й остават 2 милиона.
Тъй като е ясно, че темата за банките измести вчера протеста, аз не искам да се намесвам в сфера, която е далеч от мен, но тези 3,5 милиарда, които сега държавата ще даде, за да защити вложителите, са точно всички пари, които отиват за една година в здравеопазването. Вместо да се обсъжда и да се говори за актуализация, за пари, нека политиците си гледат банките, но явно те и там не са професионалисти, защото, ако бяха професионалисти, нямаше да се стигне до този момент, добави той.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД