502 медицински специалисти от МБАЛ "Св. Иван Рилски" подкрепиха с декларация колегите си от страната

МБАЛ „Св. Иван Рилски“-ПаркДнес медицинските екипи на старозагорската МБАЛ „Св. Иван Рилски“ излязоха с декларация в подкрепа на протестните действия на медиците от университетските, областните и общинските болници в България. В документа се казва следното:
"Уважаеми колеги,
Лекарите и медицинските специалисти по здравни грижи на МБАЛ „Св. Иван Рилски“-Стара Загора категорично подкрепят искането за бърза актуализация на бюджета на Националната здравно-осигурителна каса и предупредителните протестни действия на колегите си от областните, общински и университетски болници в цялата страна.
Ръководството на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ е силно обезпокоено от нарастващата криза в системата на българското здравеопазване и липсата на бързи и адекватни действия за преодоляването й.
Внушенията, които се правят в публичното пространство, че частните болници в България „източват НЗОК и са причина за финансовата криза в българското здравеопазване“, са опит да се заблуди обществеността и да се отклони вниманието на обществото от истинските проблеми, произтичащи от неслучилата се здравна реформа у нас. Българските болници, които при изключително трудни условия полагат усилия да правят модерна медицина, спасявайки човешки животи, биват подлагани на необосновани рестрикции, като не им се заплащат над 50% от реално извършените медицински дейности по клинични пътеки.
Работещите в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ 502 медицински специалисти настояват българския парламент и правителство да предприемат бързи мерки за адекватно финансиране на болниците и недопускане пациенти да остават без животоспасяващо лечение."
Декларацията е с дата 11 юли, денят, в който в цялата страна са обявени лекарски протести срещу отказа на НС да разгледа актуализация на бюджета на НЗОК.
"Здравна поща", източник: пресцентър МБАЛ „Св. Иван Рилски“

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД