Всеки трети българин има алергия

Всеки трети българин има алергияВсеки трети българин има някаква алергия. Най-често това е алергичната хрема. Тя обхваща около 20% и 25% от населението на страната, съобщават специалисти в Световния ден за борба с алергиите - 8 юли.
Ако към днешна дата 35% от българското население страда от алергии, се очаква до 20-ина години този процент да се покачи до 50. Макар и подценявана, алергичната хрема е важно да се лекува, тъй като нарушава качеството на живот, посочва пред Дарик един от най-добрите алерголози в България доц. Мария Стаевска.
Астмата е сравнително честа, хремата всъщност предразполага към астма. Това е първата стъпка. 40% от поленовата хрема става астма. Т.е., ако човек има алергична хрема, много голям е рискът да направи астма, коментира доц. Стаевска.
Основната причина за увеличаване на алергиите се корени във факта, че днес живеем по-хигиенично и сме загубили контакт с микробите. Така, в най-развитите страни честотата толкова се е увеличила, че близо 50% от хората имат някаква алергия, коментират експерти.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД