Търсят още кръв за родилката в Пловдив, приемат се всички групи

Търсят още кръв за родилката в Пловдив, приемат се всички групиПродължава кръводаряването в помощ на 37-годишната родилка Руска Ангелова, която е настанена в клиниката по акушерство и гинекология в УМБАЛ „Свети Георги“ (Виж ТУК>>). Приема се кръв от всички кръвни групи. Може да се дарява и в отделенията по кръвопреливане на многопрофилните болници в Смолян, Хасково, Кърджали и Пазарджик, съобщават от Районния център по трансфузионна хематология в Пловдив.
Жената страда от рядкото заболяване пароксизмолна нощна хемоглобинурия, което се среща едва при 1-2 души на всеки 1 милиона души в целия свят. Болестта и влошаването на общото състояние на родилката налагат в продължение на дни да и се преливат кръв и кръвни продукти.
Всички, които искат да помогнат могат да дарят кръв в Районния център по трансфузионна хематология на бул. „България“ № 234 Б и в разкрития подвижен екип на РЦТХ в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ №66 в Пловдив. Кръводарителите трябва да съобщят, че дарената кръв е в полза на пациентката Руска Ангелова. Кръводаряването може да стане от 8 до 18.30 ч. в Центъра на бул. „България“ №234 Б и от 8:00 до 14:30 ч. при екипа на РЦТХ, който е на 1 ет. в Хирургичния блок.
Допълнителна информация за кръводаряване може да се получи на следните телефони: 032/904 450, 032/904 451 и 032/60 26 93.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД