38 басейна в Старозагорско чакат клиенти през лятото

д-р Станимир Станков38 открити и закрити плувни басейни в Старозагорска област са в очакване на клиенти през току-що стартиралия със закъснение летен сезон. От тях 11 са покрити и се контролират целогодишно, заяви днес на пресконференция д-р Станимир Станков от РЗИ-Стара Загора.
Това лято за първи път от доста години няма да отвори врати добре познатата на заралии къпалня "Лагуна" в близост до Колена. През топлите месеци няма да работи и закритият басейн на комплекс "Терма" в Ягода, но за сметка на него е отворен външният, обясни д-р Станков.
Контролът на РЗИ върху плувните басейни се извършва системно, без предварително уведомяване на собствениците. За второто тримесечие на годината РЗИ е извършила 34 проверки на открити плувни басейни и 18 на покрит.
Взети са 32 проби за физико-химичен и микробиологичен анализ. Собствениците на басейните, от своя страна, също са длъжни да извършват самоконтрол върху качествата на водата за къпане. Те носят проби в РЗИ. В инспекцията са изследвани 58 такива проби.
Никъде не са констатирани отклонения от нормите, на които трябва да отговаря водата за къпане, каза д-р Станков.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД