7 заболели от лаймска болест и марсилска треска през юни в Старозагорска област

д-р Таня ПeрчемлиеваВ началото на летния сезон заболеваемостта в Старозагорска област е в рамките на обичайната за този период от годината. През юни в РЗИ-Стара Загора са регистрирани 258 заболели от заразни и паразитни заболявания. Това заяви днес на пресконференция д-р Таня Пeрчемлиева. 193 са капковите заболявания като варицела и скарлатина, 38 са чревните, 4 са заболелите от хепатит, 7 са трансмисивните инфекции. От началото на годината досега са регистрирани общо 27 случая на лаймска болест и марсилска треска, като за юни заболелите са съответно 1 и 6. Тези с лаймска болест са на възраст над 46 години, а с марсилка треска - между 11 и 78 години.
Няма починали от тези болести пациенти, каза д-р Перчемлиева. Отминава и пикът на трансмисивните заболявания, който е бил през май-юни.
Във връзка със зачестилите случаи на вирусен менингит в страната от РЗИ съобщиха, че в Старозагорска област няма регистриран такъв случай. Имаме само един заболял възрастен човек от бактериален менингит, но той е като вторична инфекция, уточни д-р Таня Парчемлиева.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД