С 4 кувьоза, от които два интензивни и най-модерна техника разполага неонатологията на МБАЛ "НиаМед"

Д-р Красимир СакарскиНа седмия рожден ден на старозагорската МБАЛ "НиаМед" своята седма годишнина ще отбележи и отделението по неонатология, което функционира от самото създаване на болницата. Първоначално отделението е от първо ниво, но после защитава второ и днес работи по всички пътеки, с изключение на случаите на новородени с екстремно ниско тегло под 1250 г. Четирима висококвалифицирани лекари-специалисти се грижат денонощно за най-мъничките пациенти на здравното заведение.
Д-р Красимир Сакарски, който е и началник на отделението, и д-р Невена Стоянова са неонатолози, а д-р Калинка Стефанова и д-р Боряна Белчева са със специалност педиатрия.
Отделението разполага с най-модерна техника за диагностика, терапевтика и контрол. От четирите кувьоза два са интензивни. Осигурени са два респиратора за обдишване, масичка за първична реанимация с лъчисто отопление. Апаратурата ни е нова и отговаря на всички изисквания на съвременната неонатология, обясни д-р Сакарски. Най-новите апарати са закупени преди около 2 години.
Заради високото професионално ниво на лекарите и акушерките в "НиаМед", добрите условия и пълната обезпеченост с необходимата апаратура, старозагорското здравно заведение е предпочитано от пациенти не само от областта, но и от цялата страна и от чужбина. Тъй като броят на недоносените новородени бебета расте с всяка изминала година, бъдещите майките търсят сигурност и грижа и ги намират в лицето на екипа от лекари, акушерки и сестри на неонатологичното отделение и на родилното отделение на "НиаМед". Статистиката у нас показва, че при 25 процента от новородените бебета се налагат интензивни грижи веднага след раждането им.
От отварянето на МБАЛ "НиаМед" на 7 юли 2007 г. до 25 юни тази година в болницата са се родили 3249 бебета. За 2014 г. ражданията са 178 със 182 новородени. Първият досег със света на най-малките пациенти е с екипа от лекари и акушерки на Неонатологичното отделение.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА
Акушерка Магдалена БотеваС 4 кувьоза, от които два интензивни и най-модерна техника разполага неонатологията на МБАЛ "НиаМед" С 4 кувьоза, от които два интензивни и най-модерна техника разполага неонатологията на МБАЛ "НиаМед" С 4 кувьоза, от които два интензивни и най-модерна техника разполага неонатологията на МБАЛ "НиаМед"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД