Инж. Топалова: „Лорив” ЕООД няма никаква свързаност с д-р Желев

УМБАЛ-Стара ЗагораПред камерите на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“ (Виж ТУК>>) проф. Петрана Чакърова в качеството си на изпълнителен директор на МБАЛ „Проф. д-р. Стоян Киркович” си позволи да сподели невярна и подвеждаща информация по отношение на представляваната от мен фирма. Това заявява в официална позиция до медиите инж. Лора Топалова, управител на „Лорив” ЕООД.
„В тази връзка съм длъжна да отбележа следното:
1. Твърдението на проф. Чакърова, че фирма „Лорив” ЕООД е на д-р Желев не отговаря на истината. Фирма „Лорив” ЕООД няма никаква свързаност с д-р Желев и не е имала такава никога през годините.
2. Цената на услугата, цитирана от проф. Чакърова, а именно 2.24 лв./кг не фигурира в никакъв договор или платежен документ и не отговаря на реалната цена на услугата, която е 1,09 лв./кг или 1,15 лв./кг по двата договора със съответните дружества от преди решението за сливане на МБАЛ „Проф. д-р. Стоян Киркович” и „УМБАЛ Стара Загора” ЕАД, Стара Загора.
3. Не отговаря на истината и твърдението на изпълнителния директор на болницата, че при встъпването й в длъжност през септември 2013 г. е заварила вече сключен тригодишен договор с фирмата. Последният договор между дружествата е от 29.10.2008 г. Сключен е на базата на проведена процедура по ЗОП и бе изтекъл през 2011 г., след което бе обявена нова процедура по ЗОП за избор на доставчик на услугата, на която отново представляваната от мен фирма бе класирана на първо място, но проф. Чакърова отказа да подпише договор. Към сегашния момент „Лорив” ЕООД продължава да изпълнява услугата коректно и отговорно без подписан договор“.
„Освен горепосочените неистини, искам да подчертая, че задълженията на МБАЛ „Проф. д-р. Стоян Киркович” към фирма „Лорив” за „извършване на услугата дезинфекция, химиотермодезинфекция, изпиране и гладене на болнично бельо, инфектирано бельо, болничен постелъчен инвентар и работно облекло” възлизат на 480 770.36 лв. (за периода от 12.09.2011 г. до 30.04.2014 г.), което е крайно некоректно да се използва като аргумент за лошото финансово състояние на болницата, чиито задължения надвишават 21 млн. лева по думите на нейния управител.
Проф. Чакърова системно отказва каквато и да е комуникация с фирмата, не отговаря на никакви писмени покани и писма, включително и за разсрочване на задълженията, което ме оставя с убеждението, че не се търси път за справяне с проблемите, а напротив, вследствие на което бях принудена да потърся правата си по съдебен ред“, се казва още в позицията на инж. Топалова.
"Здравна поща", i


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД