БЧК няма да храни болните в "Проф. Киркович", старозагорската болница събира дарения

БЧК няма да храни болните в "Проф. Киркович", болницата събира даренияБЧК няма да храни болните в "Проф. Киркович", болницата събира даренияДнес на пресконференция изпълнителният директор на старозагорската УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" проф. Петрана Чакърова уведоми журналистите, че БЧК ще помага с дарения за изхранването на болните в здравното заведение, което е в дълбока финансова криза (Виж ТУК>>). По този повод от БЧК-Стара Загора изпратиха уточнението, че не те, а самото ръководство на болницата е организирало събиране на дарения във вид на храни и консумативи.
Ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ отправя към общността апел и обявява акция за набиране на трайни пакетирани хранителни продукти, без специални условия за съхранение (брашно, ориз, боб, леща, захар, олио и други) за осигуряване храненето на хоспитализирани пациенти в болницата.
Временен пункт за събиране на даренията от граждани и фирми е организиран от днес в сградата на болницата на ул. "Ген. Столетов" № 2, северен вход, етаж администрация от 8 до 16 ч., всеки работен ден.
Болницата приема дарения от фирми и на дезинфектанти и медицински материали - марля, бинтове, спринцовки. Това е призивът на ръководството към гражданите на Стара Загора и областта.
Областният съвет на БЧК от своя страна вече е във връзка със свои партньори, дарители и симпатизанти в опит също да помогне, но оттам обясниха, че БЧК не може да изхрани хоспитализираните болни. Как да храним болните. Не сме се ангажирали с такава кампания, заяви областният председател на червенокръстците Стефка Абаджиева, след като разбра за изказването на проф. Чакърова. На всички е ясно, че е несериозно с дарения и помощи на парче да се изхранват стотиците болни в най-голямото областно здравно заведение. Сред тях има и много, които са на специален режим на хранене и се нуждаят от специфични продукти.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД