Доказано - любовта трае 4 години

Доказано - любовта трае 4 годиниЛюбовта е интензивна и силна нужда да притежаваме човека на мечтите си, от който сме привлечени, страстното желание да се грижим за него и да направим всичко възможно, за да е щастлив, независимо от лошите му качества и дребните недостатъци. Все още учените продължават да търсят отговора за формулата на любовта. Според тях любовта е химия.
Сливането на душите в едно, разходките на лунна светлина, синхронизираният ритъм на сърцата и всички други чувства дали идея на филмовата индустрия, са породени главно от действието на определени любовни хормони.
Един такъв хормон е фенилетиленаминът. Той е хормонът на интереса и увлечението и се отделя в кръвта, когато двама души се срещнат. Понякога за отделянето на хормона е нужно само да се мисли за обекта на желанието.
При среща между двама души концентрацията на фенилетиленамина в кръвта е много висока. При раздяла нивото започва рязко да спада. Настъпва усещане подобно на абстиненцията при зависимост от наркотици. Високите концентрации на хормона в кръвта понякога са причина за спонтанните сватби при някои двойки.
Фенилетиленаминът поражда различни чувства като щастие, възбуда и силно привличане. Високите нива на хормона могат да предизвикат освобождаването на друг хормон, допамин, който отговаря за центровете на удоволствието.
Едни от признаците за отделянето на хормона в кръвта са сърцебиене, иглички по тялото, горещи вълни, „пеперуди“ в корема и други.
Когато човек е влюбен, фенилетиленаминът може да предизвика загуба на апетит, недоспиване, разсеяност, а при несподелена любов или липса на такава, може да доведе до депресия и отчаяние.
За съжаление организмът постепенно привиква към хормона, което предвещава критичен период във връзката. Обикновено този период настъпва между втората и четвъртата година от започване на връзката.
Фенилетиленаминът се намира в големи количества в кафето, чая, шоколада. Може да бъде добър заместител при критично ниски нива на хормона в организма.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД