370 са лекувани за тримесечие в гастроенеторологията на УМБАЛ

370 са лекувани за тримесечие в гастроенеторологията на УМБАЛ Отделението по гастроентерология работи на високо ниво и резултатите показват това, съобщават от старозагорската УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" За първото тримесечие на 2014 г. оттам са преминали 383 пациенти, от които 370 са лекувани в отделението. Използваемостта на легловия фонд е 76.73%. В отделението се работи по 27 клинични пътеки, без да се налага продължителен болничен престой. Работата в структурната единица е точно прецизирана и от всички дехоспитализирани болни за визирания период 98% са изписани оздравели, а останалите с подобрения, информира завеждащия отделението д-р Димитър Арабаджиев.
Отделението по гастроентерология е ситуирано на втория етаж в основната сграда на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" на база от 15 легла. В него работят 5 лекари, от които четирима имат втора специалност по гастроентерология, освен вътрешни болести, 1 алерголог, 8 медицински сестри, две сестри, обслужващи ендоскопския кабинет, и 6 санитари.
Можем да кажем, че ако човек се нуждае от висококвалифицирана медицинска помощ, при страдание от стомашно-чревния тракт, най-добрите медицински специалисти работят в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и пациентите могат да им се доверят без резерв, категоричен е изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана Чакърова.
"Здравна поща", източник: пресцентър УМБАЛ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД