В община Стара Загора няма опасни водоеми

В община Стара Загора няма опасни водоемиНа територията на община Стара Загора няма опасни водоеми, опасенията за язовир „Колена“ са неоснователни. Това съобщи за "Здравна поща" Валери Иванов, началник отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“. Имаше постъпил сигнал, извършили сме проверка. Водоемът се поддържа, преливникът е отворен на 30%, няма опасност от преливане, допълни той.
Вчера екип на отдела е направил оглед на къщите в ромския квартал „Лозенец“. Има една, обитавана от 6-7 души, на която стените са рухнали от бурята. Човешки жертви няма, описали сме щетите, ще търсим начин да помогнем на хората чрез Комисията за бедствия и аварии, каза още Иванов.
3 наводнени къщи с по 4-5 пръста вода има в село Руманя. Там от наноси от дерето е пострадало и читалището. Щетите са описани, увери Иванов.
Днес екип отстранява паднали дървета и клони край завод „Пресков“ в Стара Загора.
След проведени разговори с кметове и кметски наместници в община Раднево и подадената от тях информация се устави, че състоянието на водохранилищата, преминаващи реки и дерета в населените места е нормално, съобщават от пресцентъра на Община Раденво.
Извършени са проверка и оглед от инж. Петър Петров, зам.-кмет „ТСУСПОС” и гл. експерт „ОМП” на водохранилищата в Раднево. Установи се следното:
1. На ниво преливник са водите на яз. „Раднево“.
2. Завишено до 40 см над средни води е нивото на р. Блатница.
3. Нормално е нивото на р. Комурджа.
4. Леко завишено е нивото на р. Съзлийка.
5. Няма инфилтрация на вода през защитните диги на горецитираните реки.
"Здравна поща", Дима ТОНЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД