Отворена фейсбук група "Да помогнем на Аспарухово" в подкрепа на бедстващите

20 пожарни, спасителни и водолазни екипи работят на територията на Варна

Отворена фейсбук група "Да помогнем на Аспарухово" в подкрепа на бедстващитеСъздадена е отворена фейсбук група „Да помогнем на Аспарухово“. Към момента в нея вече участват над 6500 души. На профила се споделят последни новини, както и информация как и къде може да се помогне на бедстващите варненци.
Близо 150 от сигналите са за района на варненския кв. „Аспарухово”, където цяла нощ работи целият наличен състав на ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”-Варна.
Спасителните екипи са евакуирали над 150 жители на квартала. Приливната вълна е разрушила две къщи, а десетки други са наводнени. Над 30 са завлечените и преобърнатите леки автомобили. На място продължават да работят 20 пожарни, спасителни и водолазни екипи, съобщават от пресцентъра на МВР.
Тежка е оперативната обстановка и на територията на област Добрич. Пожарникарите и спасителите са реагирали на почти 200 сигнала за наводнени обекти и застрашени граждани. Усложнена е ситуацията в градовете Добрич, Балчик и Каварна, където е извършена евакуация на застрашени граждани.
Евакуация тази нощ бе извършена и във Велико Търново, където е отчетено покачване на нивото на река Янтра в старата част на града. Към 6 часа нивото на реката е започнало да спада и в момента е около 8 метра. Спасителни и пожарни екипи действат в района на Килифарево, Дебелец и Добри дял. Продължава разчистването на кална маса в прохода на Републиката.
В Дряново, Габровската община, е обявено бедствено положение. Водата е заляла жп гарата, автогарата, производствени помещения, частни домове и постройки в ниската част на града. В село Царева Ливада има наводнени частни десетки имоти. Прекъсната е жп линията между двете населени места.
Спасителни екипи евакуираха жителите и на търговищкото село Априлово. Местната река е заляла моста и част от населеното място.
Близо на 50 сигнала за произшествия реагираха пожарникарите и спасителите от област Ямбол. По-голямата част от тях са за градовете Елхово и Болярово и селата Коневец и Лалково.
На територията на област Бургас са постъпили над 40 сигнала за наводнения в къмпингите „Смокиня”, „Каваци”, „Веселие” и „Градина”. Пожарникарите и спасителите са евакуирали двама трудно подвижни човека. В района на къмпингите е залята площ около 50-60 декара с височина на водата около 40-50 см.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД