Д-р Петър РУЕВ, специалист УНГ: В Стара Загора вече се прави ендоназална синус хирургия с навигационна система

д-р Петър РуевПървите две операции у нас - ендоназална синус хирургия с навигационна система, бяха направени вчера в Стара Загора. Това разказа за "Здравна поща" д-р Петър Руев, извършил операциите заедно с колегите си. По време на операцията, както с всяка навигационна система, е визуализирано положението на инструментите (на върховете им) на екрана във всеки един момент. Виждаме това чрез компютър томограф - скенер за околоносни кухини. Прави се по определена схема, протокол.
Никъде другаде в България към момента няма такава апаратура. В света е приложима от 15 г. в развитите държави. На много малко места в света разполагат с шейвърна система (силови инструменти - от типа на бормашина, аспиратори и други), която се навигира. Ние разполагаме и с нея, обясни д-р Руев. Представители на фирмата - създател на системата, са били тук за пускането й, присъствали са на операциите и системно ще гостуват за обучение, поддръжка, наблюдение.
На 26 юни в Стара Загора пристига немският УНГ-хирург проф. Щефан Дацерт. Той е директор на Университетската клиника в Бохум - един от официалните Центрове за кохлеарни имплантации в Германия. Д-р Руев и немският професор отново ще правят кохлеарни имплантации на пациенти на 27 и 28 юни в МБАЛ "Св. Иван Рилски".
"Здравна поща", Живка КЕХАЙОВА
В Стара Загора вече се прави ендоназална синус хирургия с навигационна системаВ Стара Загора вече се прави ендоназална синус хирургия с навигационна системаВ Стара Загора вече се прави ендоназална синус хирургия с навигационна система

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД