Българка оглави Европейската федерация по имуногенетика

Проф. д-р Елисавета НаумоваПроф. д-р Елисавета Наумова бе избрана за президент на Европейската федерация по имуногенетика. Това съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Проф. д-р Наумова е доктор на медицинските науки. Има две специалности - „Вътрешни болести” и „Клинична имунология”.
Специализирала е в реномирани университетски болници в Европа и САЩ. Научните й интереси са в областта на клиничната имунология, имуногенетиката и трансплантацията.
В момента Проф. д-р Елисавета Наумова е национален консултант по клинична имунология, началник на Клиниката по клинична имунология при столичната УМБАЛ „Александровска“ и оглавява Националната публична донорска банка за стволови клетки и костен мозък.
Радваме се и се гордеем, че български специалист е изборен президент на тази авторитетна научна общност, създадена преди 29 години в Страсбург. Очакваме, че в периода, в който проф. Наумова ще ръководи ЕFI, имуногенетиката ще продължи да се развива като медицинска дисциплина, посочват от здравното ведомство. Вярваме, че в близките няколко години ще бъдат постигнати нови завоевания в областта на трансплантационната имунология в Балканския регион и в Европа, казат още оттам.
Една от целите на Европейска федерация за имуногенетика е да се подобрят и да се разпишат стандарти за извършване на дейностите в областта на тъканната съвместимост, намиране на донор и реципиент за най-добра трансплантация и за подобряване на успеха от трансплантацията на органи, тъкани и клетки.
Федерацията е създадена през 1985 г. в Страсбург, като първите години от нейната работа са били под патронажа на Съвета на Европа. В нея членуват повече от хиляда членове от 62 различни страни на Европа, Азия, Африка, Америка.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД