Във Варна оргaнизират безплатни прегледи за туберкулоза

Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания - Варна организира "Седмица на отворените врати" на 16, 18 и 20 юни, съобщиха от здравното заведение. Инициативата е предложена от Министерството на здравеопазването във връзка с изпълнение на програма "Укрепване на Националната програма по туберкулоза в България", която се финансира от Глобален фонд за борба срещи СПИН, туберкулоза и малария. По време на "отворените врати" на всички желаещи ще се извършват безплатно скрининг на риска за туберкулоза и преглед за туберкулоза от лекар-специалист. Анкета се провежда от медицинските сестри за всяко лице, изявило желание да се консултира и изследва. След направена оценка на риска от проведения скрининг, на лицата в риск се извършва безплатна консултация от лекар-специалист. "Здравна поща"Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания - Варна организира "Седмица на отворените врати" на 16, 18 и 20 юни, съобщиха от здравното заведение.
Инициативата е предложена от Министерството на здравеопазването във връзка с изпълнение на програма "Укрепване на Националната програма по туберкулоза в България", която се финансира от Глобален фонд за борба срещи СПИН, туберкулоза и малария.
По време на "отворените врати" на всички желаещи ще се извършват безплатно скрининг на риска за туберкулоза и преглед за туберкулоза от лекар-специалист.
Анкета се провежда от медицинските сестри за всяко лице, изявило желание да се консултира и изследва.
След направена оценка на риска от проведения скрининг, на лицата в риск се извършва безплатна консултация от лекар-специалист.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД