Община Стара Загора запорира и освободи банковите средства на УМБАЛ

проф. д-р Петрана ЧакъроваНа 11 юни е направен запор във всички банки на авоарите на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“.
Запорът е по искане на Община Стара Загора и е направен без предварителна информация и без разговори с ръководството на лечебното заведение, каза днес проф. д-р Петрана Чакърова, изпълнителен директор на болницата.
Претенциите са за 450 хил. лв. за местни данъци и такси, дължими за години назад, допълни тя.
Това е поредният рекет над ръководството, независимо от уговорката, че на 19 юни ще получим право на ползване на земята в болничния комплекс, за да се постави бариера за ограничаване на натовареното движение.
Това е нехуманен, непристоен и неприличен акт от страна на общинското ръководство, смята проф. Чакърова. Според нея тази стъпка на Общината възпрепятствала лечението на пациентите.
Когато правят запори, нека не забравят, че това е единственото място, на което се извършва хемодиализа на болните. Когато запорират крайните средства до стотинка, трябва да оставим тези пациенти на произвола на съдбата, заяви проф. Чакърова.
Общинското ръководство и кметът Живко Тодоров трябва да отговорят на въпроса дали повече желаят оставките на ръководството на болницата или нормалното лечение на пациентите?
Ако това ще спаси живота на пациентите, сме готови да подадем оставки, но ръководството на Общината трябва да даде отговор дали това поведение, този рекет и изнудване се вписва в морала им, заяви проф. Чакърова. Тя призова клиничноболните и нуждаещите се от хемодиализа да търсят обяснение от Общината защо не могат да бъдат лекувани.
Поради създалите се обстоятелства и невъзможността да се извършва лечение, от утре се спира приемът на пациенти. По вина на общинското ръководство и кмета, те ще бъдат пренасочвани към частните болници, заяви проф. Чакърова.
Живко ТодоровДнес на обяд по мое разпореждане беше вдигнат запора върху сметките на УМБАЛ „Проф. д-р Киркович“, заяви за "Здравна поща" кметът на общината Живко Тодоров.
Запорът беше символичен акт от наша страна.
С него показахме отношението си към некадърното и безотговорно ръководство на най-голямата областна болница. Тя се тласка към фалит, продължават да напускат най-добрите специалисти на лечебното заведение. Недопустимо е в такъв момент подобно цинично поведение от страна на ръководството на болницата.
Проф. Чакърова се прави, че нищо не се случва и се занимава с бариери на фона на оголващата се откъм кадри болница.
Ако нещата продължават така, в съвсем кратки срокове тя ще бъде напълно обезкървена. И кой ще е виновен утре, като се срине държавното здравеопазване в Стара Загора, заяви кметът.
Болницата наистина дължи за данъци над 400 хиляди, но ние никога не сме я притискали за тези пари.
Не може обаче да се продължава така. Общината също е акционер в болницата. Представителят на ОбС показа ясното си становище и не подкрепи борда на директорите. Смятам, че ножът е опрял до кокала. Нека тези хора имат достойнство и да погледнат истината в очите, каза още Живко Тодоров.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД