Засега няма вирусен менингит в Стара Загора

д-р Елена Канева, директор на РЗИОт началото на годината досега в Старозагорска област няма регистрирани случаи на вирусен менингит и менингоенцефалит, съобщиха днес от РЗИ-Стара Загора за "Здравна поща". За същия период в инспекцията е регистриран един случай на бактериален менингит. Той обикновено се явява като вторична инфекция след прекарано друго инфекциозно заболяване, обясниха от РЗИ. В Старозагорска област нямаме никакви основания да говорим за епидемия или бум на менингит, каза д-р Елена Канева, директор на РЗИ.
Както е известно, в съседната на Стара Загора Пловдивска област, случаите на заразени с вирусен менингит вече са 9.
Всички са настанени в Инфекциозната клиника в града. Сред тях има и пет деца. Едното е бебе на година и 10 месеца, а сред болните има и 4-годишно момченце. То е било настанено в клиниката от частна болница, където първоначално е било лекувано за пневмония. Посещавало и детска градина. Всички деца от детската градина на момчето са изследвани, а резултатите са отрицателни. Лекарите успокояват, че не става дума за епидемия.
Имаме болни в тежко състояние. Едната жена тук е апаратна вентилация с изкуствен бял дроб. Другите двама са в интензивния сектор, възрастни с гнойни менингити, които са в тежко състояние. Единият пациент се наложи да бъде опериран. Няма епидемичен взрив. Случаите са отделни един от друг, каза днес проф. Мариана Стойчева, началник на Инфекциозна клиника.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД