Старозагорски учени с награда от симпозиум в Румъния

Д-р Мехмед ХалилНаучен екип начело с доц. д-р Красимира Узунова, ръководител на секция "Хигиена, етология и защита на животните" във Ветеринарния факултет на Тракийския университет, спечели награда - грамота от престижен международен форум в Тимишоара, Румъния. Д-р Мехмед Халил, който е част от екипа, впечатли специалистите с доклада на тема "Етологични и анатомични особености при птици, болни от остеопетроза". Младият учен е изнесъл доклада си на английски език. Българските ветеринарни лекари са се конкурирали с още 10 екипа от Гърция, Румъния, Австрия, Унгария, Молдова и Германия.
В екипа, изготвил нашето научно съобщение, влязоха още д-р Камелия Йовчева, д-р Давид Йовчев, д-р Росен Димитров и Ваня Димова, строителен инженер, обясни доц. Узунова. Българският доклад е бил посветен на много актуална в последните години в развитите страни тема. Става въпрос за благополучието на животните. То включва 3 елемента - хигиенно-екологичен, етологичен и защитно-хуманен. Вече в световната наука не се говори само за хуманно отношение към животните, а за благополучието им, обясни доц. Узунова.
Самата наука етология се занимава с поведението на животните, особено на приматите и кучоподобните. Етологията се интересува предимно от мотивите, които карат животните да достигнат до определена цел - в повечето случаи това е задоволяване на важна биологична необходимост, свързана със запазване на животинския вид.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД