Майки от 10 града на протест срещу убийствата на пътя

Mястото, на което загина ПаолоНа 7 юни в 11 ч. в 10 града - Стара Загора, София, Варна, Пловдив, Бургас, Разград, Банско, Благоевград, Русе и Плевен майки ще излязат на Мълчалив поход за живота.
Протестът е срещу безумните убийства по пътищата и по улиците на България, а повод за него стана нелепата смърт на 4-годишния Паоло, прегазен на пешеходния булевард в центъра на Стара Загора.
Инициативата е на Сдружение "Зачатие" съвместно с Фондация "Искам бебе".
Присъединяват се и Фондация "Нашите недоносени деца", Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", Българска асоциация на пострадалите при катастрофи и Фондация "Безопасни улици от Валя", Националното движение "Червена пътека за Валя", Фондация "Майки за донорството", Сдружение Бяла лястовица и Движение на българските майки.
Те настояват за незабавни промени в Наказателния кодекс, за адекватни наказания за убийствата на пътя, завишаване на санкциите за нарушителите на Закона за движение по пътищата, по-добър контрол, както и обезопасяване на пътните зони около училища, детски градини, детски площадки и спирките.
Приканваме съпричастните хора и от други градове да подкрепят протеста. Да излезем и да защитим бъдещето на страната ни в Мълчалив поход за живота!“, пишат инициаторите на мълчаливия протест.
Шествията ще започнат в 11 ч.
В Стара Загора демонстрацията ще започне от сградата на Общината и ще стигне до ъгъла на бул."Цар Симеон Велики" и ул."Кольо Ганчев" - лобното място, на което загина момченцето.
В столицата майките ще изразят своята мъка и искания за справедливост на площад „Народно събрание“.
Във Варна е организирано шествие от сградата на Общината до Съдебната палата в града. В Пловдив шествието започва от началото на ул. "Райко Даскалов" пред БНБ и свършва на площад "Централен", в Разград мълчаливият поход тръгва от Общински културен център, а в Банско - от площад "Централен".
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД