БЛС иска заплати в спешната помощ до 4500 лв.

д-р Цветан РайчиновБългарският лекарски съюз настоява поетапно от тази година да започне увеличение на заплатите на работещите в Спешната помощ, като след година и половина началната заплата на млад лекар без специалност в Спешната помощ да бъде 1 500 лв.
Заплатите на "старите лекари" в Спешната помощ пък трябва да достигнат 4 500 лв. Това каза председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов по време на заседание на Националния съвет на БЛС. Той направи сравнение със заплащането на парамедик в Европа, чието месечно възнаграждение е 2000 евро.
Лекарският съюз подкрепя всички искания на протестиращите от Спешната помощ, но не подкрепяме в момента исканията за оставка на когото и да било, каза още Райчинов.
Той уточни, че принципалът на Центъра за спешна медицинска помощ ще реши дали да има кадрови промени в ръководния състав на центъра.
Междувременно зам.-министърът на здравеопазването Бойко Пенков заяви, че Министерството на здравеопазването е поискало от Министерството на финансите 20 млн., за да се гарантират 20% увеличение на заплатите в Спешната помощ в Бюджет 2015.
По неговите думи работата в Спешна помощ е много натоварваща и специфична.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД