Георги Сапунджиев в болницата до петък с белезници

Георги Сапунджиев в болницата до петък с белезнициШофьорът Георги Сапунджиев, който преди два дни прегази 4-годишния Паоло на бул. "Цар Симеон Велики" в Стара Загора (Виж ТУК>>), остава в неврохирургичната клиника на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" до петък, съобщи д-р Стефан Шишков, неврохирург и зам.-директор на болницата.
Пациентът е със спукана тъпанна мембрана и мозъчно сътресение, уточни д-р Шишков. Постъпил е в здравното заведение с наранявания в главата, тялото и крайниците. Има видими увреждания на дясната лицева половина. Според Сапунджиев, те са вследствие на удар с камък.
Спуканото тъпанче също е вследствие на удар, най-вероятно с юмрук от лявата страна на главата, обясни д-р Шишков. Той и неговите колеги изключват възможността Сапунджиев сам да е нанесъл раните по тялото и главата, както и тази те да са от по-рано, а не от деня на катастрофата.
Пациентът няма други увреждания на централната нервна система. Продължава да се оплаква от главоболие и световъртеж. Вследствие на шока от преживяното му се губят част от спомените за катастрофата и смъртта на детето, но като цяло е адекватен. Няма опасност за живота му, каза д-р Шишков. Той отказа да коментира емоционалното и психическо състояние на болния.
В момента Георги Сапунджиев е на лечение с антибиотици заради спуканата тъпанна мембрана. Той ще бъде изписан най-вероятно в петък в 13 ч. Пред стаята му денонощно дежури охрана от двама души, а самият Сапунджиев е прикован към леглото с белезници на едната ръка.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД