ВМА пак с нов шеф

проф. Николай ПетровПроф. д-р Николай Петров ще бъде новият шеф на най-голямата болница у нас - Военномедицинската академия.
Правителството взе решение да предложи на президента Росен Плевнелиев да издаде указ за назначаването на професора на най-високия пост в болницата.
Кабинетът предлага на президента да назначи Петров и да го удостои с висшето офицерско звание "бригаден генерал", считано от 3 юни.
След пенсионирането на дългогодишния ръководител на здравното заведение ген. Стоян Тонев преди половин година на поста временно бе назначен доц. Крум Кацаров.
Тогава обаче се коментираше, че държавният глава има друг фаворит за поста - предложеният от него министър на здравеопазването в служебния на Марин Райков - Николай Петров.
Решението да бъде назначен нов шеф на лечебното заведение идва дни, след като зам.-министърът на отбраната Иван Иванов отчете, че доц. Кацаров е намалил дълговете на болницата със 17 млн. лв.
Д-р Петров е завършил медицина във ВМИ - Варна през 1985 г. От 2004 г. е шеф на катедра "Анестезиология, реанимация и интензивно лечение" във Военномедицинската академия и e републикански консултант по анестезиология, реанимация и интензивно лечение. Член е на Европейската асоциация по анестезиология и интензивно лечение. От 2009 г. е президент на Дружеството на анестезиолозите в България.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД