10 лекари от област Стара Загора напуснаха Спешна помощ

д-р Маргарита Павлова10 спешни лекари от Старозагорска област са напуснали работа през последния един месец, каза д-р Маргарита Павлова, директор на Центъра за спешна помощ-Стара Загора. Според нея, една част от колегите са отишли в новата МБАЛ „Св. Иван Рилски“, където бе обособена спешнa приемнa, защото там ще получават по-високи заплати. Друга част от медиците ще работят през лятото по морските курорти, където възнаграждението също е по-добро. Най-много лекари са напуснали Старозагорското и Казанлъшкото спешни отделения.
Д-р Павлова обясни, че екипните линейки в Старозагорска област са 16, от тях 5 са в Стара Загора. Имаме и резервни коли, които могат да влязат веднага в употреба, ако някоя от настоящите се повреди.
Не в оборудването и в колите, а в броя на лекарите са ни проблемите. След заминаването на 10-те колеги бройката не е попълнена, а и едва ли това ще стане скоро, прогнозира тя.
Д-р Павлова заяви, че тя и старозагорските й колеги подкрепят софийските спешни медици, защото проблемите навсякъде в страната са едни и същи. Сред тях на първо място е ниското заплащане, съчетано с тежки условия на труд и недостатъчна техническа обезпеченост.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД