През юни решават за бюджета на касата

Людмила ПетковаДали и кога ще се иска актуализация на бюджета на НЗОК ще бъде решено през юни. Това съобщи след днешното заседание на надзора председателката му Людмила Петкова. Тя уточни, че надзорът на касата очаква справка от НАП за приходите от осигурителни вноски, като се очаква те да бъдат по-високи от предвижданото. "Здравноосигурителните плащания вървят много добре, даже по-добре от миналата година", каза Петкова и добави, че за момента има преизпълнение на събраните вноски от 100 млн. лв. Тя отбеляза, че след като се знае колко е преизпълнението за цялата година ще се реши дали НЗОК трябва да поиска актуализация на бюджета си.
Тогава ще се направи анализ какви са необходимите средства за да работи системата на здравеопазване безпроблемно, след което ще се преразпределят прогнозираните суми по месеци.
На днешното си заседание Надзорният съвет прие и бюджетите на болниците за юни. Те ще бъдат общо в размер на 122 млн. лв. - толкова, колкото и за май. Людмила Петкова заяви, че няма решение да не се плаща надлимитната дейност на лечебните заведения през следващите месеци. Тя припомни, че до момента тези пари са се изплащали след проверка.
От касата уточниха, че в момента текат проверките за месец април. Заради почивните дни, обаче има забавяне в някои региони на страната, сред които и София. От пресцентъра на НЗОК заявиха, че директорите на лечебните заведения са уведомени писмено за въпросното забавяне и че то ще е около десетина дни.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД