Уникална 3D-технология за лапароскопски операции заработи в Стара Загора

Хирурзите от МБАЛ „Св.Иван Рилски“ вече използват последния модел 3D-система на технологичния лидер в тази сфера Olympus.

д-р Гео ЦировскиНа 28 май хирургичен екип на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ - Стара Загора извърши 3D лапароскопска операция, използвайки свръхмодерната апаратура на лидера в тази област Olympus. По данни на производителя свръхмодерната хирургична плаформа е притежание на още само една европейска болница в Англия.
„Операцията беше стандартно отстраняване на патологично променен жлъчен мехур с камъни. Използвахме новата апаратура, за да се възползваме от многобройните й предимства в ендоскопската техника“, обясни след операцията д-р Гео Цировски.
„Когато работиш със стандартната лапароскопска техника, виждаш образа както възприемаш екрана на нормален телевизор, макар и с много по-добра резолюция. При ползването на 3D-лапароскопската апаратура на Olympus виждахме много по-подробен образ, тъй като увеличението и резолюцията са многократно по-големи. Имах усещането, че очите ми буквално са „вкарани“ в корема на пациента“, сподели хирургът.
Екипът на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ оценява като голямо предимство новата апаратура. Лекарите, работили с новата 3D-лапароскопска техника, признаха, че им е било нужно известно време, за да се адаптират към работата във виртуалната визуална среда.
„Новата 3D-лапароскопска апаратура може да се прилага при всички операции, при които може да бъде използвана и стандартната ендоскопска хирургия - при интервенции във всички кухини в човешкото тяло – коремната, гръдната кухина и малкия таз. С 3D-лапароскопската апаратура ще се постига много по-голяма прецизност и при онкологичната хирургия“, смятат хирурзите и гинеколозите от МБАЛ „Св.Иван Рилски“.
„Лечението с новата 3D апаратура не оскъпява операцията за пациента, тъй като тя ползва същия консуматив като стандартната апаратура.
"Здравна поща"
Уникална 3D-технология за лапароскопски операции заработи в Стара ЗагораУникална 3D-технология за лапароскопски операции заработи в Стара Загора

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД