В България анестезиолозите ни два пъти по-малко от необходимото

Д-р Мирослав НенковВ България работят около 700 анестезиолози, а са необходими двойно повече, заяви анестезиологът от столичната ВМА д-р Мирослав Ненков по време на откриването на IV-ия Световен конгрес по интравенозна анестезия, на който страната ни е домакин. Според д-р Ненков няма как да бъдат задържани младите хора в България при тези условия. В чужбина ги гълтат като "топъл хляб" и там работят за над 3000 евро, при средна заплата у нас около 500-700 лв., обяснява лекарят.
Конгресът бе посетен от повече от 700 участници, от които над 500 са чужденци. Водещи лектори бяха проф. Куирино Пиацеволи - президент на Световната асоциация по интравенозна анестезия, проф. Дейвид Уилкинсън - президент на Световната федерация на дружествата на анестезиолозите, членове на борда на Европейска асоциация на анестезиолозите и водещи български анестезиолози като проф. Николай Петров - президент на Дружеството на анестезиолозите в България и началник на Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение към ВМА, проф. Атанас Темелков, проф. Георги Царянски, проф. Радко Радев и други.
В рамките на събитието бяха представени най-новите практики и методи в анестезията, най-прогресивните достижения в борбата с болката, и бяха изградени нови и устойчиви партньорства между лекари, научни и медицински центрове.
По думите на бившия министър на здравеопазването от служебното правителство с премиер Марин Райков проф.д-р Николай Петров, новите методи и практики в областта на анестезията, които бяха представени по време на конгреса, ще допринесат за изработването на програма на национално ниво в образователен и организационен план с цел на приложение на световните достижения в тази важна област на медицина.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД