Австрийски професор консултира двойки с репродуктивни проблеми в Стара Загора

Австрийски професор консултира двойки с репродуктивни проблеми в Стара ЗагораНа 13 май в старозагорския АГ център LIVE бяха проведени безплатни консултации на двойки с репродуктивни проблеми с с проф. Хайнц Щромер, водещ специалист в областта на репродуктивната медицина в Австрия. Събитието бе организирано съвместно между Виена ин витро център, намиращ се в болница "Токуда" в София, и АГ център LIVE със съдействието на д-р Мария Ангелова, специалист акушер-гинеколог, главен асистент към кадетрата по акушерство и гинекология на Медицинския факултет на Тракийски университет в Стара Загора.
Основен стремеж на д-р Ангелова в нейната работа е да развива в своя център научно базирана медицина, съобразно европейските стандарти. В LIVE работят още двама акушер-гинеколози - д-р Деница Костадинова и д-р Зоя Ганозлиева.
Проф. Хайнц Щромер е основател и главен акушер-гинеколог на Виена Ин Витро Център в "Токуда", където ежемесечно провежда лечения. Научните му интереси включват репродуктивна медицина; медиаторни субстанции и тяхното взаимодействие с ембриона; ин витро матурация; проблеми при жени в напреднала репродуктивна възраст; многоплодна бременност. От 1999 г. е хабилитиран професор по акушерство и гинекология с тема "Влияние на различните фактори при лечение на стерилитета чрез ин витро процедури". През юни 2000 г., заедно с проф. д-р Андреас Обруца, основават частната ин витро клиника Kinderwunschzenrtum Goldenes Kreuz във Виена, а през 2003 г. двамата основават австрийската Асоциация по ин витро.
Консултациите бяха проведени на жени с обременена акушерска анамнеза съвместно с проф.Хайнц Щромер, д-р Ангелова и д-р Костадинова. Към всяка от пациентките бе приложен индивидуален подход. Проф.Щромер с удоволствие сподели своят клиничен опит, като апелира , че за спазването на добрата клинична практика е необходима силна връзка лекар-пациент, разбиране и подкрепа от страна на специалиста. Двойките бяха очаровани от професора, от коректните съвети и достъпния език, на който бяха проведени консултациите. От своя страна проф.Щромер остана впечатлен от стандарта на обслужване и от качеството на апаратурата, с която разполага АГ център LIVE .Той оцени високо гостоприемството и програмата, която му организирахме, сподели д-р Ангелова.
Като част от инициативата беше проведена и дискусия на тема "Лечение на безплодието: Първи стъпки за гинеколога и пациента" в конферентната зала на Регионалния исторически музей.В нея взеха участие водещи акушер-гинеколози.Проф.Щромер запозна аудиторията с новите тенденции в областта на репродуктивната медицина, като представи своя утвърден алгоритъм за поведение при двойки с репродуктивни проблеми. Поради големия интерес АГ център LIVE и Виена Ин Витро център имат намерение да продължат тази инициатива, каза д-р Мария Ангелова.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД