Шефът на ВМА д-р Кацаров: Нашите болници предлагат все по-ниско ниво

Крум КацаровЛекарите са в състояние на хроничен протест, но няма кой да го види. В повечето случаи протестите не дават резултат, каза директорът на Военномедицинска академия Крум Кацаров пред национална телевизия.
За да стане промяна трябва да има политическа воля, подплатена с много пари, посочи д-р Кацаров. По повод исканията на лекарите, които планират протест на 15 май, той заяви: Не виждам смисъл в смяната на министър Таня Андреева, защото при тази система трудно ще има промяна.
Нашите болници предлагат все по-ниско ниво и това е нормално, защото няма апаратура, няма кадри, няма пари.
Колкото повече работи една болница, колкото повече скъпи манипулации прави, толкова е по-губеща тя, това е нашият български парадокс. Ние сме готови да направим трансплантация, но една трансплантация, която в Европа е оценена на 150 000 евро, у нас тя е 80 000 евро. Всяка държава получава здравеопазването, което заслужава. Заедно с Румъния сме на дъното, заяви още Кацаров.
По думите му изтичането на кадри се усеща осезателно и проблемът е много сериозен. Кадрите изтичат навън и нямаме възможност да ги спрем. За да стане промяната трябва да има политическа воля, облечена с много пари. Това няма да стане, ситуацията е патова. Не виждам смисъла в смяната на министъра, защото който и да сложат в тази ситуация, с това наследство, с тези обвързаности, няма как да стане. Трябва политическа воля и страшно много пари, категоричен е доц. Кацаров.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД