11-годишната Анна е победителка в конкурса "Не на цигарите"

11-годишната Анна е победителка в конкурса "Не на цигарите"11-годишната Анна Новакова от Кюстендил е големият победител от тазгодишния конкурс за детска рисунка "Не на цигарите". По регламент момиченцето ще пътува до Рим.
Надпреварата приключи днес с раздаването на наградите на малките победители. И тази година състезанието бе организирано от Националния център по обществено здраве и анализи , съвместно с италианската Национална асоциация за борба с раковите заболявания, представена от Фондация  „България Младежка Превенция”, съобщиха от РЗИ-Стара Загора.
Целта на конкурса е децата от най-ранна възраст да бъдат мотивирани за здравословно поведение без тютюнев дим.
В рамките на два месеца в Националния център се получиха 1 153 рисунки на деца от цялата страна.  Журирането се състоя на 12 май. В определянето на рисунката -победител в конкурса „Не на цигарите” участваха художникът Иван Яхнаджиев, специалисти по промоция на здраве и психолои от центъра, председателят на Фондация  „България Младежка Превенция”, експерт от Министерство на младежта и спорта.
В групата от 5 до 7 години първа награда спечели Беатрис Халваджиян на 5 години от София, втора награда – Боян Ганев на 6 години от София, а трета – Сияна Станчева на 6 г. от Плевен.
В групата от 7 до 11 години журито избра: първа награда – Анита Ковачева на 11 години от София,  втора награда –  Елица Ганева  на 10 години от София, трета награда – Михаела Енева на 7 години от Ловеч.
Поощрителни награди получиха Деян Иванов на 6 години от София, Дефне Ибрахим на 11 години от Русе, Борислав Симеонов  на 9 години от Бургас, Преслав Богданов  на 7 години от Севлиево и Айча Али на 5 години от Хасково.
Награждаването на победителите ще се извърши  на церемония в Галерия-музей „Дечко Узунов“ в София на 16 май от 11.00 ч.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД