Безплатни прегледи за рак на кожата в Александровска болница

Безплатни прегледи за рак на кожата в Александровска болницаНа 14 май (сряда), УМБАЛ „Александровска” отново ще бъде един от центровете на ІХ-ата Национална кампания за скрининг и профилактика на кожния рак "ЕВРОМЕЛАНОМА 2014", която се провежда по инициатива на Европейската асоциация по дерматология и венерология и Българското дерматологично дружество. Това съобщиха от пресцентъра на болницата.
Кампанията се организира с цел да се повиши общественото внимание към кожния рак, чиято заболеваемост показва постоянни тенденции към нарастване.
Меланомът е най-сериозният вид рак на кожата, но когато се установи рано, той се лекува оперативно. При напреднал стадий лечението е продължително и комплесно. Метастазиралият меланом е най-агресивната форма на кожен рак. Около 200 000 души годишно заболяват в света от меланом, като за една трета от тях изходът е фатален. В България случаите на меланом за по-малко от 50 години са се увеличили около 5 пъти. Всяка година се установяват 500 нови случая, от които приблизително 50% умират. Смъртността от този вид рак нараства, а тенденцията е още по-тревожна поради факта, че повечето диагностицирани са на възраст до 65 години.
Дерматолози от Клиниката по кожни и венерически болести ще консултират гражданите от 8.30 до 13.00 ч., в кабинети №121 и 122 на партерния етаж на клиниката. Телефон за предварително записване: 02/ 9230 495.
Прегледи ще има и в ДКЦ „Александровска” без предварително записване.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД