Пловдивчани с достъп до здравните си досиета

Пловдивчани с достъп до здравните си досиетаВсеки здравноосигурен от Пловдив и областта може да получи от РЗОК универсален код за достъп до своето здравно досие. Това съобщи директорът на здравната каса в града Антонина Славова.
В своята лична електронна здравна карта гражданите ще могат да видят информация за избора си на личен лекар от 2000 г. до момента, информация за извършени и отчетени дейности от общопрактикуващите лекари, специалистите, болници, лаборатории, както и за извършени и отчетени дентални дейности. По този начин всеки, който установи несъответствия в досието си, може да подаде сигнал в касата за да бъде извършена проверка, категорична е Славова.
По думите й в касата вече има подаден сигнал от пловдивчанка за неизвършен, но регистриран преглед в досието й.
За НЗОК достъпът до персонализираната информационна система ще доведе до контрол на изразходваните публични средства, реална оценка за стойността на медицинските услуги, ефективен разход на средствата и своевременно планиране и прогнозиране на бюджета, допълни Славова.
Тя поясни, че 10-символния, буквено-цифров код ще се издава във всяко едно РЗОК в страната, чрез подаване на заявление. Заявлението ще се подава и получава лично с представяне на документ за самоличност. Непълнолетните ще имат достъп до здравното си досие, чрез универсалния код на родителя, подал заявление от тяхно име.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД