3D дизайнерска принтирана шина лекува с ултразвук

3D дизайнерска принтирана шина лекува с ултразвукДизайнерът Дениз Карашин представя едно наистина революционно изделие. "Остеоид" е прототип на нов вид заместители на гипсовите шини при лечението на счупени кости.  3D-отпечатаният гипсозаместител е стилен и по-ефективен, отколкото гипсовите отливки и дори по-съвременните шини, съобщава "BoredPanda". Дизайнерският вид на е само бонбон за окото, но и изключително облекчение за неприятния сърбеж,  често срещан проблем с големите, тежки и недишащи гипсови отливки. Пластмасовата конструкция е водоустойчива и позволява на кожата да диша.
Процесът на производство на шината изглежда точно като от фантастичен филм. Първо се прави 3D сканиране на ръката на пациента. След това софтуер за моделиране генерира процентите за твърдостта на отливката и създава симетрични отвори по нея. Всичко това се прехвърля към програма, за да може най-накрая 3D принтерът да извае шината.
Шината е снабдена и с ултразвукова система, наречена LIPUS (Low-Intensity Pulsed Ultrasound System), която значително подобрява скоростта на зарастването на счупените кости. Тази система не може да се използва в гипсови отливки поради техния състав, но може да бъде свободно включена в 3D- печатните.
Не е за подценяване и това, че макар на този тип гипс приятелите ви не могат да се подпишат, тя може да бъде направена в цвят и дизайн по ваш избор.
"Здравна поща", Габриела КАЧЕШМАРОВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД