Безплатни онкопрегледи при водещ специалист организират в София

Безплатни онкопрегледи при водещ специалист организират в СофияПациенти с онкологични заболявания ще имат възможност да се консултират безплатно с водещ специалист от чужбина. Проф. д-р Енис Йозяр, специалист по радиационна онкология от болницата „Аджъбадем Маслак“ (Турция), ще консултира пациенти с рак в София на 9 май, петък. Желаещите да се възползват могат да се обадят за записване и уточнения на тел. 02 85 11 228 или 0888 021 333.
От безплатните консултации могат да се възползват пациенти, които се нуждаят от радиотерапия или радиохирургично лечение - например такива, които вече са претърпели операция, но имат рецидив; пациенти, които се нуждаят от палиативно лечение; пациенти с малки по размер тумори, с рак на гърдата и др.
Броят на пациентите с онкологични заболявания в световен мащаб нараства с всяка изминала година. Само в България се диагностицират над 30 000 нови случая годишно с различни локализации.
Съвременната медицина и високите технологии също са в непрекъснато развитие - сложна апаратура позволява все по-бърза и прецизна диагностика на раковите заболявания. Уреди за образна диагностика, като ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) и позитронно-емисионен томограф с компютърна томография (ПЕТ/КТ), позволяват туморите да се откриват на ранен етап, както и да се определи степента на разпространението им в тялото. 3 Тесла ЯМР се използва не само за изобразяване на цялото тяло, но и за да се провери по време на мозъчна операция дали туморът е отстранен напълно – при това без да се събужда пациентът и без да се затваря хирургичната област.
Високотехнологични уреди улесняват и лечението на рака. Кибер ножът, наричан още „космически скалпел“, е първата и единствена роботизирана хирургична система в света, предназначена за лечение на ракови заболявания по цялото тяло с точност по-малка от милиметър. Това е идеално устройство за лезии, разположени в малки и труднодостъпни области.
Гама ножът, който всъщност не е нож, позволява безкръвно лечение на мозъчни тумори с една процедура. Прилагането му не изисква анестезия или престой в реанимация, а пациентите могат да се върнат у дома още в деня на манипулацията.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД