Ушни възпаления мъчат най-често децата

Ушни възпаления мъчат най-често децатаНай-честите оплаквания при децата са от ушни възпаления и неправилна стойка. Това констатират детските специалисти, които преглеждаха този месец в рамките на кампанията Програма "Детско здраве "Пирогов", съобщиха от болницата.
Най-малкият пациент е момиченце на 7 месеца, чиито родители са го довели на преглед при детски травматолог.
При бебето е пропуснато да се направи задължителната ехография на опорно-двигателния апарат, която се прави до 2 месец след раждането. Сега се наложило да бъде проверено дали се развива нормално чрез рентгенова снимка. За щастие тя показала, че няма отклонения от нормалното развитие. При нея обаче има облъчване, което го няма при изследването с ехограф. Ето, защо от екипа на д-р Атанас Кацаров напомнят, че е добре хората да не пропускат тези изследвания. Друг характерен случай ,сред прегледаните над 35 деца, за детските травматолози е 17-годишно момиче. То ги е посетило, тъй като майката му е забелязала неправилен стоеж на тялото. Оказало се е, че пациентката е започнала да развива сколиоза - гръбначно изкривяване.
От възможността специалисти по УНГ да проверят дали всичко е нормално са се възползвали над 25 деца. Прави впечатление, че и сред по-малките, и сред по-големите най- често са оплаквания от възпаление на ушите - отит. Оплакванията при по-малките са резултат от прекарани вирусни инфекции, след които се получават усложнения и се стига до отит, посочи УНГ-специалистът д-р Александър Ников. При по-големите става въпрос за усложнения след възпаление на третата сливица, които довеждат вече до хроничен отит.
Детските хирурзи и детските уролози са посетени от семейства, които водят децата си на профилактичен преглед, за да може доказани специалисти да проверят дали всичко е нормално. Уролозите са установили, че четири от децата имат неврогенно напикаване.
Високоспециализираните прегледи по Програма "Детско здраве "Пирогов" се провеждат в последната събота на всеки месец. Те са безплатни, а за да бъде прегледано едно дете е необходимо единствено да бъде записано предварително в "Пирогов".
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД