Безплатни прегледи за имунни дефицити в Александровска

Безплатни прегледи за имуни дефицити в АлександровскаОт днес до 29 април включително Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ се включва в отбелязването на Световната седмица, посветена на първичните имунни дефицити, изразяващи се в наследствени заболявания с нарушения на някои от звената на имунния отговор. Това съобщиха от лечебното заведение.
По този повод до вторник между 11 и 14 ч. в столичната болница ще се провеждат безплатни прегледи на граждани, които страдат или имат съмнение за първичен (вроден) имунен дефицит на тях или техните деца.
Консултациите ще се извършват от водещи имунолози и педиатри в амбулаторния кабинет на Имунологичната клиника на УМБАЛ „Александровска“ за лица над 18 години с предварително записване и информация на тел. 02/9230 690.
В амбулаторния кабинет на Детска клиника на УМБАЛ „Александровска“ за лица под 18 години с предварително записване и информация на тел. 02/9230 322.
Специалистите посочват 10 явни признаки, насочващи към наличие на имунен дефицит - четири или повече отита в рамките на 1 година, две или повече сериозни инфекции на синусите в рамките на 1 година, приложение на антибиотици за два или повече месеци с незадоволителен ефект, две или повече пневмонии в рамките на 1 година, забавено физическо развитие при новородени и малки деца, рецидивиращи дълбоки кожни абсцеси или абсцеси на вътрешни органи, персистираща млечница/кандидоза на устната кухина или кожна гъбична инфекция, необходимост от прилагане на интравенозни антибиотици за саниране на инфекцията, две или повече инфекции на вътрешни органи, включително септицемия (сепсис, отравяне на кръвта) или анамнеза за наличие на първичен имунен дефицит в семейството.
Тази година Световната седмица, посветена на първичните имунни дефицити протича под мотото „Тествай, диагностицирай, лекувай”.
Инициативата има за цел да насочи общественото внимание към ползата от имунодиагностика, имунотерапия и към осигуряване на пълноценен живот на хората с имунодефицитни заболявания.
Седмицата ще завърши с отбелязване на Световния ден на имунологията - 29 април, който тази година е посветен на ваксинопрофилактиката и ваксинотерапията.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД