Деца с аутизъм рисуват със свои връстници в Стара Загора

Деца с аутизъм рисуват със свои връстници в Стара ЗагораПо повод Световния ден за информираност за аутизма 2 април Гражданско сдружение „Алтернатива 55” организира за шести пореден път десетдневка „ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ” в подкрепа на децата с аутистичен синдром и семействата им.
На 2 април професионалисти, родители, страдащи от аутизъм деца и възрастни от различни държави имат възможност да кажат на обществеността за аутизма като глобален проблем, да покажат необходимостта от ранното диагностициране и интервенция, да говорят за това, колко е важно тези деца да бъдат разбрани и приети в нашето общество.
Този ден има за цел да почете уникалните способности на децата с аутизъм, да провокира толерантност и съпричастност, да улесни процесите на приобщаването им в училището и обществото.
Десетдневката е изпълнена с незабравими преживявания за децата, посещаващи Център „ Алтернатива”. Те и техните родители посетиха безплатно представлението „Вълшебникът от Оз” на Държавен куклен театър-Стара Загора, гостуваха на Художествена галерия Стара Загора, срещнаха се с оркестрантите и присъстваха на генералната репетиция на „Веселата вдовица”, прекараха незабравими минути в детския кът на „Парк хотел Стара Загора”, запознаха се с работата на областната и общинската администрация и с тази на полицаите от ОД МВР.
Заключителната инициатива - Ден на отворените врати, ще се проведе на 2 април, от 10.30 ч. в сградата на Центъра, в партньорство с библиотека „ Родина”.
Децата ще имат възможност да се потопят в чудния свят на детските книжки, а библиотечните работници ще популяризират сред посетителите материали за аутизма.
Инициативата „Да рисуваме заедно” ще срещне децата, посещаващи Центъра, с техни приятели от училищата на града.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД