Оправдаха болен мъж от Ловеч, отглеждал марихуана за медицински цели

Оправдаха мъж от Ловеч, отглеждал марихуана за медицински целиРайонният съд в Ловеч оправда мъж, болен от множествена склероза, за засаждане и отглеждане на канабис за медицински цели.Преди година спецполицаи откриват марихуана в стар гардероб в мазето на  IT специалистът Марин Калчев. След медицинска експертиза и фактът, че е отглеждал само две растения, съдът постанови оправдателна присъда. Това е първата оправдателна присъда в България за отглеждане на марихуана, коментира информационен портал.
За да облекчи част от симптомите на заболяването си, мъжът си правил екстракт от растението. Как се отглежда марихуана разбрал от интернет - от “колеги” с диагнози, които също употребяват и отглеждат.
Експерти потвърдиха вчера в съда, че заради две от съставките си, марихуаната се използва освен при множествена склероза, глаукома, епилепсия, ракови и психични заболявания, както и че Калчев е следвал лечебна рецепта. След проведените анализи в експертизата се посочва категорично, че употребата на марихуана с лечебна цел води до подобрение в симптоматиката на заболяването при Калчев, като намалява чувството на умора и „скованост“ при физическо натоварване, но и влияе благоприятно на общото му състояние.

"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД