За втори път - американски лекари спряха развитието на СПИН у новородено

За втори път - американски лекари спряха развитието на СПИН у новороденоАмерикански лекари спряха развитието на вируса на СПИН у новородено само 4 часа, след като то се пръкна на бял свят. Това е вторият случай на излекуване на бебе, родено с ХИВ вируса. Учените се надяват това да ги доближи до момента, когато ще бъде открито лекарство срещу заразата, съобщи агенция Асошиейтед прес.
Всъщност, случаят датирал от миналия април, когато в Лос Анджелис се е родило момиче с вируса. То се появило на бял свят само месец след успешното лечение на първото дете, родено със СПИН.
Калифорнийските лекари приложили същия подход. Детенцето все още се лекува, затова лекарите не бързат да обявят окончателния си успех, но не крият, че се надяват на пълно излекуване на момиченцето.
Първият случай е също с момиче, родено в Мисисипи. Лекарите започнали да го лекуват буквално часове след раждането му, като лечението продължило година и половина. Сега момичето е на три годинки и е абсолютно здраво.
През 2013 г. бяха извършени няколко пробива в лечението от СПИН. Например, присаждането на костен мозък унищожи инфекцията в организма на двама пациенти.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД