Лек спад на туберкулозата в Старозагорска област

Лек спад на туберкулозата в Старозагорска област24 март е Световният ден за борба с туберкулозата. Регионалната здравна инспекция-Стара Загора организира среща с общопрактикуващите лекари от община Чирпан. На нея д-р Божидара Кайракова, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ, ще изнесе информация за разпространението на туберкулозната инфекция в област Стара Загора и сравнителни данни за страната. Важно е да се отбележи, че по предварителни данни за 2013 г. заболяемостта за област Стара Загора е на нивото на средната за страната – 23.6 на 100 000 души население, а в сравнение с 2012 г. се наблюдава лек спад.
Презентация пред присъстващите ще имат и представители на неправителствената организация „Свят без граници“, която работи по различни проекти, насочени към повишаване на здравната култура сред ромското население.  
Същия ден от 10 до 14 ч. на площада пред Община Чирпан ще бъде разположен мобилният кабинет на РЗИ. Медицински специалисти ще извършват на  всички желаещи анонимно и безплатно консултиране и изследване чрез бързи тестове за ХИВ/СПИН. От РЗИ призовават повече хора да се възползват от тази възможност.
"Здравна поща", източник: РЗИ

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД