От ДАНС искат затвор за неплащане на здравни осигуровки

От ДАНС искат затвор за неплащане на здравни осигуровкиРаботодател, който не плаща здравните осигуровки на служителите си, да бъде наказван със затвор. За това настояваха от ДАНС в становище до правната комисия към НС по проекта за нов Наказателен кодекс. Юристите от ДАНС настояват не просто да се запази текстът, който предвижда криминализирането на неплащането на социални осигуровки, а зад решетките и за тези, които не плащат и за здравето на работниците си.
Мотивът ни е обстоятелството, че невнасянето на здравни и осигурителни вноски от работодател е често явление, което пряко рефлектира в правната сфера на служителя -той не може да се възползва от производните си права на здравно обслужване и обезщетение при осигурен социален риск, пише в становището, подписано от шефа на ДАНС Владимир Писанчев.
Очаква се крайната мярка да стресне родните шефове и мениджъри. Броят на неосигурените лица у нас е около 2 милиона - огромна цифра на фона на 7-те милиона население. Имайки предвид факта, че здравните осигуровки са един от основните потоци за финансиране на НЗОК, а оттам и на ресурса, с който държавата се грижи за здравето ни, е повече от необходимо контролът за плащането им да се затегне сериозно.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД