Българка е носител на престижна награда за аспиранти в САЩ

Нора ПенчеваБългарката Нора Пенчева, аспирант в Laboratory of Systems Cancer Biology, ще получи наградата "Weintraub" за 2014 г. Това съобщава сайтът на университета "Рокфелер", където Пенчева продължава обучението си. Това е една от най-престижните награди за аспиранти в САЩ.
Призът се връчва от Центъра за изследвания в областта на рака "Фред Хътчинсън" като признание за забележителни постижения по време на изследователската й дейност в областта на биологичните науки, се казва в съобщението.
Нора Пенчева, която е бакалавър по неврология от колежа "Кениън" в Охайо, се обучава в университета "Рокфелер" от 2009 г., където през юни се очаква да защити докторска степен по молекулярна биология. Тя получава и стипендия от Центъра за изследвания на рака "Андерсън". Дипломната й работа изследва молекулярната биология на метастатичния карцином - най-смъртоносния тип рак на кожата.
Наградата "Weintraub" е учредена през 2000г. в памет на Harold M. Weintraub - основател на основното научно отделение на Центъра за изследвания в областта на рака "Фред Хътчинсън", който умира през 1995 година, на 49 години от рак на мозъка.
Церемонията по награждаването ще се състои през месец май в центъра "Хътчинсън" в Сиатъл, където наградените ще участват в научен симпозиум и ще получат наградите си от Фонда "Weintraub and Groudine", учреден за насърчаване на интелектуалния обмен чрез промоция на програми за аспиранти, стажанти и учени от други страни. Пенчева е един от 13-те носители през тази година.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД