38 лекари и 102 сестри напускат доброволно УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”

Д-р Тодор Пасев (вляво), д-р Петрана Чакърова и д-р Стефан Шишков38 лекари, 102 медицински сестри, 32 санитарки и още няколко лаборанти и рехабилитатори напускат УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович”, за да отидат на работа в частния сектор, обяви на пресконференция проф. Петрана Чакърова, изпълнителен директор на най-голямата старозагорска областна болница. Към момента болницата разполага със 737 легла. Използваемостта им за февруари е била 70.39%. Данните показват, че легловият фонд може и трябва да бъде съкратен, допълни тя.
Към 31 декември 2013 г. задълженията на здравното заведение са били 20 043 000 лв.
От тях просрочени са 18 108 000 лв. За януари и февруари на доставчици са били изплатени близо 2 млн. лв. Дълговете не се увеличават, успокои проф. Чакърова.
Заради напускането на водещи специалисти инвазивната кардиология в момента е напълно оголена. Тримата останали лекари вече също са заявили официално желанието си да напуснат. Заради това тежко болните и високорискови пациенти се изпращат за лечение в Пловдив. Очакваме от 1 април трима нови лекари да постъпят на работа. Водим преговори, каза директорката на УМБАЛ.
На пресконференцията стана ясно още, че е започнало поетапно увеличение на заплатите на персонала в болницата. Повишаването на възнагражденията е стартирало в Спешното приемно отделение. То е средно с около 15-20%.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД