Ще строят първата у нас детска МБАЛ

проф. Владимир ПилософГоляма и модерна детска многопрофилна болница е едно от нещата, които ще се превърнат в реалност в България. Здравното министерство е готово да внесе в Министерския съвет предложение за изграждането й. Това ще стане още през следващия месец. Министър Таня Андреева вече е провела няколко срещи и разговори с българската педиатрична асоциация и националния консултант по педиатрия проф. Владимир Пилософ. Пред „Преса" той обясни, че идеята е детската болница да се построи на територията на Медицинския университет в София.
Има подходящ терен, така че в никакъв случай не трябва да е на мястото на старото скеле в Александровска болница, което някога трябваше да е детска болница, обясни проф. Пилософ. По думите му запустелият строеж, започнат през далечната 1978 г., не отговаря на съвременните европейски медицински изисквания.
Няма европейска столица, която да не разполага с лечебно заведение за малчугани, където работят доктори от всички специалности и има най-модерната апаратура. За да се сдобие и София с детска болница, ще са необходими между 50 и 100 млн. лв., посочи проф. Пилософ. Той добави, че идейният проект ще е дело на екип от чужденци, чиито имена засега се пазят в тайна. Те ще проектират безплатно.
Водят се и преговори с чуждестранни инвеститори. Целта е клиниката да е супермодерна, да разполага с отделения по всички специалности. Освен това ще има рехабилитационен център за недоносени бебета, както и клиника за новородени с различни проблеми в развитието.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД