Министър Андреева: Има затруднения в обработката на досиета за Фонда

Министър Андреева: Има затруднения в обработката на досиета за Фонда Има затруднения в обработката на досиета във Фонда за лечение на деца. Това призна министърът на здравеопазването Таня Андреева след завършения одит на Фонда.
Андреева посочи, че причините за това са три - увеличено количество на досиета, ограничен персонал във Фонда - 5 души се занимават с над 1200 досиета годишно и голям срок за изчакване на оферти от лечебни заведения.
До края на седмицата трябва да са готови предложенията за подобряване на работата на Фонда, а след това те ще се разгледат на ръководство, ще има обсъждане заедно с обществения съвет към Фонда.
В сряда, 12 март, ще е ясно и дали досегашният шеф на Фонда д-р Ива Станкова остава на поста си. По думите на министъра, няма сигнали, че д-р Станкова лобира за определени клиники. На въпрос, дали има политически атаки към д-р Станкова, министър Андреева отговори, че не може отговорът на всичко да е политически натиск, политически решения, политически чистки. Много е модерно, но аз съм лекар и преди всичко това ме води, допълни Андреева.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД