След 3-годишно прекъсване заработи болницата в Девин

След 3-годишно прекъсване заработи болницата в ДевинСлед прекъсване от почти три години, болницата в Девин отново приема пациенти. От днес жителите на града вече не трябва да пътуват до Смолян, за да получат лекарска помощ.
Лечебното заведение ще работи по 11 клинични пътеки, с които има сключен договор с Националната здравноосигурителна каса. Осигурени са и специалисти, които да работят по съответните пътеки.
В болницата вече работят клинична лаборатория и рентген.
В близките дни се очаква да отвори врати и детско отделение, за което също има сключен договор с касата.
Базата обаче трябва да бъде приведена в изискваните хигиенни норми, след като заради обжалване на фирма вече седем месеца се бави цялостният ремонт на болницата.
Здравното заведение ще обслужва близо 30 000 души от общините Девин, Борино и Доспат. До затварянето й се стигна заради натрупани задължения от 1,8 млн. лв.
Миналата година, след серия от протести, правителството отпусна близо 600 000 лв. за ремонт на два етажа от сградата и за закупуване на необходимата за болницата апаратура, така че здравното заведение да отговаря на изискванията за договор със НЗОК.
Загубилите обществената поръчка за ремонта фирми обаче обжалваха, което отложи отварянето на болницата във времето.
Освен 600-те хиляди за ремонт и техника, държавата отпусна още 700 000 лв., с които да бъдат покрити старите задължения на болницата. Около 300 000 лв. са за неизплатени заплати на персонала.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД