Повече от 5000 българи са с множествена склероза

Повече от 5000 българи са с множествена склероза Повече от 5 000 българи страдат от множествена склероза. Това показват данни на Фондация "МС Общество България". В целия свят с болестта живеят над 2 000 000 души.
Това е хронично възпалително автоимунно заболяване и едно от най-честите смущения на централната нервна система - при главния и гръбначния мозък.
Засяга както млади, така и по-възрастни. Повечето хора обаче заболяват между 20-ата и 40-ата си година, като сред пациентите преобладават жените.
Симптомите на болестта са много, но най-честите от тях са изтърпване на различни места по тялото за няколко часа или минути само, двойно виждане, несъзнателно изпускане на предмети от ръцете и много други.
Най-често тя се установява с помощта на ядрено-магнитен резонанс. Причините за развитието на множествена склероза все още не са изяснени.
Все още не е създаден и медикамент, който да лекува болестта. Все пак има немалко лекарства, които облекчават симптомите, разреждат пристъпите и ги правят по-леки.
За повишаване разбирането за множествена склероза "МС Общество България" изработи специална интернет-платформа. Сайтът показва различните лица на болестта чрез галерия от снимки, споделени лични житейски истории и най-различни гледни точки.
Страницата дава пространство за ефективен диалог между болните и широката общественост чрез публикации, кръгли маси, медийни изяви, интернет-дискусия и други мероприятия.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД