Оперираха родилката в Бургас, благодарят на дарилите кръв

Оперираха родилката в Бургас, благодарят на дарилите кръвДнес около 11.30 ч. в МБАЛ “Дева Мария” в Бургас бе извършена операция на Юлия Димитрова. Операционният екип бе начело с д-р Георги Хубчев, д-р Мирослав Минчев и д-р Веселин Ангелов, съобщават от болничното заведение. Отворена бе коремната кухина и се ревизира коремната кухина, коремните органи и малкият таз. Открити са около 1000-1300 мл кръв във вид на съсиреци между черния дроб и слезката, около чревните бримки и малкия таз.
Ревизирани са с оглед всички коремни органи. Не е открито съдово кървене. Поставени са 4 коремни дрена и се остави абдоминална стома, коментира д-р Хубчев.
„В момента Юлия се намира в реанимация. Продължава тежкото състояние на пациентката. Не може да се определи нивото на съзнание предвид това, че болната се поддържа в медикаментозна кома. Продължава да бъде на контролирана вентилация, с леко подобрени параметри и намалено подаване на количество кислород. Към момента е с ритмична сърдечна дейност, намалени дозировки на медикаментите, които поддържат кръвното налягане. Продължава да бъде анурична (няма диуреза). Изчакваме актуални стойности на показателите на хемостазата, за да се предприеме продължителна веновенозна хемофилтрация. От мое име, от името на екипа, който се грижи за Юлия, от името на ръководителите на болницата, от името на близките на Юлия, искаме да благодарим на всички онези, които са съпричастни към съдбата й, на всички, които дариха кръв в цялата страна, на всички колеги от МБАЛ-Бургас, Кардио център „Понтика“, Кръвен център–Бургас и на всички кръвни центрове в страната за логистичното съдействие, което оказаха“, коментира д-р Игнатов.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД