150 “кръвни” сака са пристигнали в МБАЛ “Дева Мария” за Юлия

150 “кръвни” сака са пристигнали в МБАЛ “Дева Мария” за Юлия150 сака с кръв и кръвни продукти са получени досега в МБАЛ “Дева Мария” в Бургас от кръвните центрове в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Бургас. Те ще бъдат използвани за лечението на 37-годишната родилка Юлия Димитрова от Ямбол, страдаща от синдром на ДИК. За кампанията за осигуряване на кръв, съобщи днес по-рано "Здравна поща" (Виж ТУК>>).
Състоянието на майката е критично, но няма данни за кървене, информира за "Здравна поща" пиарът на бургаската болница Адриана Палазова. В момента е необходима кръв от група А +. С такава кръвна група е родилката, за която в момента трябва да се изведе тромбоцитна концентрация. Разбира се, за възстановяването на запасите от кръв, които са били използвани досега, хората могат да продължат да даряват кръв от всички групи, уточниха от бургаската болница.
Благодарни сме на всички, които се отзоваха. Понеже сме сигурни, че позитивната енергия на хората ще се отрази благоприятно на състоянието на Юлия, организирахме фейсбук инициатива. Днес в 19 ч. всеки, които желае, може да запали свещ и да се помоли за оздравяването на майката, уточнява Палазова.
В ранния следобед днес в Кръвния център в Стара Загора кръв специално за Юлия Димитрова дари общинският съветник Николай Диков.
"Здравна поща", Радослава РАШЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД