Безплатни очни прегледи организират в София

Безплатни очни прегледи организират в СофияБезплатни профилактични прегледи на очите ще се организират тази седмица в столицата. Те ще се състоят от днес до 28 февруари включително в оптиките Grand и Joy Optics Сити Център София. Това съобщават организаторите на инициативата.
Специалистите посочват, че най-важното нещо в грижата за нашето зрение е профилактиката. Макар много от нас да смятат, че очите им са напълно здрави, никога не е излишна една консултация.
Когато става дума за проблеми със зрението, някои хора не осъзнават, че биха виждали много по-добре, ако носят очила и така ще пощадят очите си и ще могат да се радват на добро зрение и в златните години на живота си.
Grand и Joy Optics съветват и да консумираме полезна за очите храна като боровинки и други видове плодове, зеленчуци, особено тъмните листни такива, както и риба, защото тя е много богата на омега-3 мастни киселини. Нека в менюто ви по-често да присъстват сьомга, риба тон и камбала, призовават специалистите.
Важно за здравите ни очи е и поддържането на здравословно тегло, тъй като излишните килограми увеличават риска от развитие на диабет и други заболявания, които могат да доведат до загуба на зрението, а също и носене на предпазни очила.
От двете столични оптики са подръжници на модните тенденции, но предупреждават да внимавате, когато избирате очила само заради цвета и нюансите на стъклата – убедете се, че стъклата блокират 99-100% от UV-A и UV-B лъчи.
Сред най-важните правила е и почивката. Не чакайте докато очите ви се уморят, за да откъснете поглед от екрана. Опитайте упражнението 20-20-20: на всеки 20 минути, в които стоите пред монитора се старайте да гледата на около 20 метра за 20 секунди.
Това може да помогне за намаляване на умората на очите, споделят още специалистите.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД